Dec 11, 2012

Ce iubesc cei care urasc?

       Sunt multe lucruri despre care as vrea sa scriu. Cateodata o fac, dar cand sunt aproape de a publica, ma razgandesc si ma intreb...ce rost are sa imi impart gandurile cu atata lume? Uneori imi e lene, iar alteori stiu ca intamplarile nu au acelasi farmec atunci cand sunt povestite mai departe si ca poate omenilor nu li se par asa de interesante.
      Dar azi mi-am dorit mult sa scriu. Sa scriu despre haterii care ma inconjoara.

      Haterii care ma inconjoara sunt nefericiti pentru ca s-au nascut in Romania, nemultumiti de jobul pe care il au, urasc ploaia si urasc ninsoarea, urasc caldura sau urasc frigul, urasc aerul conditionat sau urasc absenta lui, urasc luminitele de pe Magheru, urasc traficul din Bucuresti, urasc toti politicienii, urasc toate emisiunile de la tv, urasc isteria cumparaturilor de Craciun, urasc ce posteaza prietenii pe Facebook, urasc tiganii si urasc romanii. Pun pariu ca ii cunoasteti si voi.
      Sunt oamenii vesnic nemultumiti, atat de nemultumiti ca nu aflam ce le place, ce iubesc, la ce viseaza, ce solutii au, cum se relaxeaza, daca se relaxeaza.
      Eu cred ca haterii se urasc, de fapt, pe ei si isi urasc viata pe care o au. Frustrarile si tristetea ocupa, probabil, un loc imens in gandurile si in inimile lor, iar de aici nu poate sa reiasa decat o atitudine negativista. Sunt atat de ocupati cu a fi nefericiti ca nu mai au cum sa vada motivele de fericire. Cred ca e cel mai usor sa fii un hater. Nu trebuie lupti pentru a schimba ceva pentru ca nu crezi ca e posibila schimbarea aia. Ca doar te-ai nascut in Romania. Ce sanse sa ai? Probabil cele mai bune momente sunt cele cand te gasesti cu alti hateri si aveti despre ce vorbi si va puneti intru toate de acord. Ca doar cei care zic contra ta, te enerveaza. Te enerveaza oamenii optimisti, ca mine, asa-i?
      Si stiti cum fac diferenta intre oamenii astia si cei care au cu adevarat motive sa se planga? Intamplarea face ca in ultimul timp sa fi intalnit multi oameni tristi, oameni care au pierdut pe cineva din familie, oameni care s-au imbolnavit, oameni care s-au despartit de oameni, oameni care cer de mancare. Pai diferenta e ca oamenii din a doua categorie apreciaza infinit mai mult ceea ce au sau ceea ce au avut, iubesc infinit mai mult oamenii din jurul lor, iubesc "acasa", sunt motivati sa lupte, sa schimbe lucruri, sunt profunzi, sunt sensibili si mai presus de tot, sunt foarte curajosi. Ei nu mai au frica de nimic, pentru ca nu li se poate intampla ceva mai rau decat ceea ce li s-a intamplat. Probabil si ei urasc. Urasc nedreptatile, urasc ca li s-a intamplat asta lor, ii urasc pe altii din jurul lor, dar, totusi, pe ei nu ii pot numi hateri.
      Daca doriti sa va dati demisia de la jobul "to hate" care va ocupa tot timpul, va recomand urmatoarele:
- daca urati caldura, cocotati-va pe munte si faceti o baie in rau. In curand va veni toamna.
- daca urati frigul, imbracati-va bine. In curand va veni primavara.
- daca urati politicienii, mergeti la vot.
- daca urati luminitele de pe Magheru, folositi cat mai mult metroul si nu mai circulati pe la suprafata. Daca aveti, totusi, nevoie sa treceti pe acolo, puneti-va muzica frumoasa la casti si uitati-va la ele. Beti un vin fiert de la Targul de Craciun pe care il urati si plimbati-va cu o persoana pe care nu o urati.
- daca urati isteria cumparaturilor de Craciun, faceti-le cu mai mult timp inainte. Daca nu vreti sa le faceti deloc, incercati sa faceti niste cadouri hand-made si soul-made. Scrieti o scrisoare frumoasa si puneti-o la Posta. Sigur se va bucura.
- daca urati ceea ce e la TV, inchideti-l. Sau uitati-va la "Singur acasa. 1, 2 si 3". Mie imi place la fel de mult in fiecare an.
- daca urati tiganii, stati de vorba cu cativa. S-ar putea ca 1 din 3 sa aiba o poveste care sa va impresioneze. Ajutati-i la teme sau dati-le de lucru.
- daca urati traficul din Bucuresti, folositi cat mai mult metroul, bicicleta, dar, mai ales, picioarele!
- daca urati ceea ce posteaza prietenii pe Facebook, nu le mai dati like-uri. Ati fi sinceri, iar ei si-ar da seama ca poate ceea ce au postat nu e chiar atat de misto. Scoateti-i de la news feed sau stergeti-i. Sau inchideti-va contul de Facebook.
- daca urati romanii, iubiti-va familia si prietenii.
Si apoi veti iubi si romanii.
     
     
    

1 comment:

chilli liber said...

good vibe. imi place. liniste buna la toata lumea.